8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Natáčení nové pohádky O pokladech je v plném proudu

18. 10. 2011 | Televizní tipy
Petr Nárožný, David Švehlík, Pavel Liška, Jan Budař, Josef Polášek, Vojtěch Dyk, Jana Pidrmanová, Adam Kraus, Markéta Frösslová, Tomáš Töpfer, Adam Kraus a další v příběhu o složité cestě za pokladem i k vlastnímu srdci. V pohádce O pokladech nechybí humor ani napětí. V těchto dnech ji natáčí Česká televize v režii Víta Karase.

Pohádkový příběh O pokladech začíná v městečku, kde probíhají přípravy na divadelní představení. Hra O pokladech vypráví místní pověst o obrovském bohatství skrytém hluboko v zemi. Mnozí ho touží najít, ale kdo se pro něj vypraví, už se nikdy nevrátí. V představení O pokladech vystupují i dvě sestry, Kačenka (M. Frösslová) a Barborka (J. Pidrmanová) a také muzikant Jakub (A. Kraus), Barborčin žárlivý milý.

o pokladechTéma hry přiláká i lakomého zámeckého pána Bořivoje Hájka z Hájku (D. Švehlík), s ním přijíždí i jeho bratr Ignác (V. Dyk), výstřední vynálezce a badatel. Kdesi v podzemí, u skutečného pokladu, sedí jeho tři strašidelní strážci (P. Liška, J. Budař, J. Polášek) a čas si krátí vymýšlením všelijakých kratochvílí, ze kterých Vládce podzemí (P. Nárožný) nemá žádnou radost. Jeho trpělivost přeteče v okamžiku, kdy nudící se strážci zasáhnou do lidských osudů - kvůli sázce, jak dopadne láska Jakuba a Barborky. Na nebezpečnou výpravu se vydávají tři hledači pokladu: Barborka, Jakub a pan Bořivoj. Každý z nich má jiný důvod, každého čekají cestou jiné zkoušky a nástrahy...

Autorkou scénáře O pokladech je známá spisovatelka IRENA DOUSKOVÁ. „Svět pohádkových postav Ireny Douskové není nikdy černobílý. Její hrdinové mají své slabosti jako skuteční lidé, dělají podobné chyby, a také za ně platí. O to jsou nám bližší a o to více můžeme prožívat jejich příběh, zvláště když ani v těch nejdramatičtějších situacích nechybí humor a nadsázka," říká dramaturgyně BARBARA JOHNSONOVÁ.

Kamera PAVEL BERKOVIČ. Kostýmní výtvarnice JARMILA KONEČNÁ. Architekt MARTIN KUREL. Hudba ČECHOMOR a ONDŘEJ BROUSEK. Vedoucí produkce EVA JAURISOVÁ HLADÍKOVÁ. NATÁČENÍ PROBÍHÁ v Kutné Hoře, na Hrubé Skále, v Harrachově a Doksanech, v Praze na Novém Světě, na zámcích Lednice, Lysice, Boskovice a Sychrov i ve studiu na Kavčích horách.

Zdroj: Česká televize

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Jana Pidrmanová, Adam Kraus, Markéta Frösslová .....neznám ...
Obrázek uživatelky
profil
dobré obsazeníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkmladého Švehlíka můžu
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík pohádky jsou fajn...
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezkých pohádek a každá další potěší
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles